Світ
14 листопада 2015
Світ сколихнуло питання: чому саме Франція?
Ймовірною причиною називають велику мусульманську общину країни.
news-image

У зв'язку з масштабними терактами у Франції, світові політичні експерти висувають теорії, чому саме французька столиця стала об'єктом нападу терористів "Ісламської держави", передає «Є!».

Більшість експертів одностайні, що серед причин - найбільша в Європі мусульманська громада, котра розташована у Франції. Число мусульман у Франції - від 5 до 8 млн осіб за різними оцінками. Велика частина французьких мусульман компактно проживає в передмістях Парижа, районах Марселя та інших великих міст. Вона практично локалізована від етнічних французів й живе своїм законсервованим у вірі життям.

Значна частина цих громадян - «французи» другого-третього покоління, чиї батьки прибули працювати в 1950-1970 роках, а саме в роки промислового французького буму, з африканських колоній. Більшість з них зараз є безробітними й живуть на матеріальну допомогу від держави.

Французькі мусульмани стали сприятливою аудиторією для пропаганди ІДІЛ. Експертів не дивує, що, за словами свідків, терористи у Парижі говорили "французькою без акценту". Адже Франція вже давно є країною, де рік за роком загострюються кастові конфлікти.