Війна
16 листопада 2015
"Бойовики підриваються на своїх же мінах і розтяжках," - Тимчук про непрофесіоналізм противника
Дії бойовиків часто свідчать про погану злагодженість у їхніх лавах.
news-image

Про це написав керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук у Фейсбуці, передає «Є!».

Він повідомив, що дії бойовиків проходять за приблизно однаковою схемою - приховане висування на нейтральну смугу для скорочення дальності ефективного вогню, таке ж приховане заняття позицій, раптове відкриття масованого вогню зі стрілецької зброї і відхід під прикриттям вогню 82-мм мінометів, АГС-17, 21 іноді штатного озброєння ББМ, з цією метою заздалегідь розташованих на передньому краї.

Іноді фіксуються відверті провокації на відкриття вогню у відповідь з метою виявлення місця розташування вогневих засобів сил АТО. Бойовики зазвичай діють групами до 30 чол. (у більшості випадків розбиваються на підгрупи - вогневу, прикриття, спостереження, відволікання уваги і т.д., в залежності від мети і завдань, але можуть діяти і одним підрозділом), - написав Тимчук.

Нардеп також зауважив, що у ході такого роду провокацій противник найчастіше демонструє вкрай низький рівень взаємодії.

Іноді вогневі засоби «прикриття» запізнюються з відкриттям вогню, часто терористи поводяться відверто непрофесійно - створюють шум, не дотримуються вимоги скритності переміщення і заняття позицій, відкривають неузгоджено вогонь або ведуть його безладно і неприцільно, - написав він.

За його даними, на кількох ділянках (район н.п.Счастье та Станиця Луганська, на приморському напрямку) зафіксовані випадки підриву бойовиків на власних мінах і розтяжках. 

...такий низький рівень підготовки характерний для підрозділів російських найманців, що прибувають в ході ротації з території РФ, а також для груп місцевих бойовиків, нещодавно «покликаних» і «мобілізованих», і минулих короткий курс підготовки в «навчальних центрах» « ДНР-ЛНР » - по суті, йдеться про «гарматне м'ясо», - зазначає Тимчук.
Читайте також: Повну бойову готовність терористи "ЛНР" виправдовують чутками