Події
16 листопада 2015
У Росії проводяться держзакупівлі "на обладнання ополонок для прання білизни"
Депутат Держдуми Дмитро Гудков виявив на сайті держзакупівель ряд замовлень, пов'язаних з організацією прання білизни на річках, у тому числі зимових - в ополонці.
news-image

Про це повідомляє «Є!».

У Росії проводяться держзакупівлі на "виконання робіт з організації місць полоскання білизни в зимовий період". Я не жартую. Це Костромська область, райцентр Буй (вимираючий, покинутий - але райцентр) .., - розповів депутат у своєму Facebook.

При цьому, згідно держзамовленням, цю ж ополонку потрібно буде на Водохреща перетворити на іордань, а потім - знову почати полоскати там білизну.

Обійдеться все це муніципальному бюджету в 74 000 рублів, - розповів Дмитро Гудков.

Він зазначив, що це всеросійська практика. Так, у Великому Устюзі була зареєстрована схожа "літня" держзакупівля на 138 тис рублів.

Виконання робіт по обслуговуванню місць для прання і полоскання білизни в місті Великий Устюг на річці Сухона, їх подальшої розбиранні". Вимоги до виконавця: "У разі мимовільного або умисного розв'язування кріплення для прання і полоскання білизни, Підрядник зннобов'язаний вжити заходів з повернення на колишнє місце полоскаггя для прання і полоскання білизни за рахунок власних коштів", - розповів депутат.
Невже ось це є Росія, що піднялася з колін? Ні, полоскати білизну в річці можна тільки на колінах, - іронізує Дмитро Гудков.