Події
16 листопада 2015
На Житомирщині розбійник видавав себе за російського вояку
Раніше судимий за вбивство чоловік увечері вдерся до будинку жителя Звягельщини та назвавшись російським солдатом, пограбував господаря.
news-image

Наприкінці жовтня до правоохоронців звернувся 76-річний житель одного з сіл Новоград-Волинського району, повідомивши про невідомого нападника, який вдерся до його будинку та, погрожуючи пістолетом і ножем, вимагав гроші. Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Відділ комунікації в Житомирській області, передає «Є!».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що літній господар у будинку проживає самотньо. За його словами, пізно увечері  він почув у вітальні незрозумілий шум і вийшов подивитися, у чому справа. У кімнаті побачив невідомого чоловіка, одягненого у камуфляж. Незнайомець назвався солдатом з Росії, який спеціально засланий на територію України для залякування місцевого населення та грабунків. З цим нападник накинувся на господаря з предметами, схожими на пістолет і ніж, погрожуючи їх застосуванням, якщо пенсіонер не віддасть йому усі свої заощадження. Врешті здобиччю розбійника стали 50 гривень, з якими він зник з оселі заявника.

Інформація про подію була внесена до ЄРДР за ч.2 ст.187 (Розбій) КК  України. Правоохоронці провели комплекс необхідних слідчо-розшукових заходів для встановлення особи нападника. Серед іншого, опитали односельчан заявника та жителів навколишніх сіл, а також перевірили осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Було встановлено, що до розбою причетний раніше судимий 32-річний житель сусіднього села. У вчиненні злочину він зізнався та підтвердив, що жодного відношення до військової служби в інших державах не має.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили та вилучили камуфльований одяг, предмет, схожий на газовий пістолет, і ніж. Зброя направлена на експертне дослідження.

Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчинені тяжкого злочину. Досудове розслідування триває.

За чинним законодавством, підозрюваному загрожує ув’язнення строком від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Екс-міністр МВС Захарченко продовжує контролювати видобуток золота в Україні