Суспільство
16 листопада 2015
За "ЛНР" і "ДНР" воюють сотні жінок
Три історії жінок, які воюють на боці терористів.
news-image

У лавах терористів так званих Донецької і Луганської народних республік воюють сотні жінок, передає  «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Ще рік тому багато хто з них ховав своє обличчя, і приховували від рідних, що проливають кров на Донбасі.
Тепер же, через майже два роки з початку неоголошеної війни, терористи в спідницях пишаються, що причетні до угруповань "ДНР", "ЛНР": дівчата-бойовики не приховують, що служили в російській армії, народилися в Україні і між бойовими рейдами продовжують їздити в мирні українські міста.

У соцмережі ВКонтакте навіть діє спільнота "Бойова подруга. Жінки ополчення Новоросії", на яку підписано більше 3 тис. осіб.
"Обозреватель" розповідає історії жінок, які воюють на стороні терористів і чекають, коли "на Донбас прийде російський світ".
Ксенія Шикалова, псевдонім - Веселіна Черданцева (Вася), снайпер спецпідрозділу терористів "Вимпел"

Ксенія Шикалова народилася і виросла в місті Братськ Іркутської області. Ще до того, як росіянка взяла собі псевдонім Веселіна Черданцева (Вася), а потім стала снайпером і командиром одного з підрозділів терористів під назвою "Вимпел", Ксенія працювала в Санкт-Петербурзі в школі метання бойових ножів, дружила з байкерами і просувала ідеї " русского мира ".

Популярність Шикалова-Черданцева отримала навесні 2014 року. Вона виїхала з Росії в Україну, вступила до лав терористів так званої Донецької народної республіки і стала давати російським журналістам десятки інтерв'ю - про те, як "хунта вбиває мирне населення", як "приїхала на Донбас після того, як дізналася, що українська армія розстріляла автобус з дітьми "і т.д. Як потім розкажуть російським ЗМІ бойові товариші "Васі", терористи з підрозділів "ДНР", Черданцева - "одна з найбільш нещадних снайперів, боєць, який усвідомлює, що на війні потрібно вбивати без жалості".

На своїй сторінці в соцмережі ВКонтакте "Вася" публікує сотні фотографій себе зі зброєю, фотографується на тлі зруйнованих будівель, і запевняє, що в складі батальйону бойовиків "Вимпел", крім неї самої, немає росіян - тільки жителі Донецької та Луганської областей, які хочуть побудувати "Новоросію".

Веселина Черданцева користується великою популярністю у чоловіків. У коментарях під фотографіями, де щільно татуйована дівчина-снайпер займає позицію з гвинтівкою в руках, їй пишуть, що "дівчина з напівголеною головою - це дуже сексуально", "зброя тобі до лиця" і т.д.
Восени 2014 року "Вася" потрапила в грандіозний скандал. Після п'яної сварки з Черданцевою, пропав її заступник - бойовик "Вимпела", десантник з Росії Олексій Майоров з позивним "Муса". Він, як і Ксенія-Веселіна, приїхав на Донбас як найманець, до початку АТО Майоров жив у Новоросійську, працював охоронцем.

Після того, як "Муса" пропав, а його родичі в Росії забили тривогу, з'ясувалося, що тіло десантника закопали в лісі недалеко від місця, де сталася п'яна сварка з "Васею". Сама терористка заперечує свою причетність до вбивства Майорова, однак, навіть у лавах бойовиків "ДНР" авторитет Веселіни став знижуватися - багато хто запевняє, що саме вона віддала наказ бойовикам "Вимпела" розстріляти "Мусу".

Зараз точно невідомо, як часто "Вася" з'являється на Донбасі і чи приїжджає взагалі. Після історії з вбивством Майорова вона виїхала у Росію, були також дані, що "Вася" вступила на службу в один з підрозділів Міністерства внутрішніх справ РФ. Судячи з її останніх фото в соцмережі, Черданцева зараз знаходиться в Санкт-Петербурзі - днями вона була там на відкритті музею "Новоросії".


Юлія Целінська (Харламова), позивний "Нордіка", служила в Повітряно-десантних військах Російської Федерації, єфрейтор в запасі, бойовик "ЛНР" і ведуча новин на каналі терористів ANNA News.


Юлія Целінська народилася і виросла в Одесі. Популярність дівчина знайшла ще в 2000-х, коли завела в мережі декілька блогів, і стала з їх допомогою просувати ідеї ультранаціоналізму з перегином в нацизм і расизм. Однак у 2007-му у Целінській трапився "внутрішній переворот", вона зреклася минулих поглядів, переїхала з Одеси до Нижнього Новгорода, де здобула освіту історика. Примітно, що дівчина вчилася на кафедрі історії Росії.

Після університету Юлія вийшла заміж і вступила на контракт в регулярну армію Російської Федерації. Судячи з численних фото на її сторінці в соцмережі ВКонтакте, Целінські служила в Повітряно-десантних військах РФ. За словами самої Юлії, після служби вона стала єфрейтором запасу, а потім вирішила відправитися на Донбас "захищати російськомовне населення від хунти і бандерівців".

У колах терористів симпатична Целінська користується великою популярністю. Про неї часто пишуть на ресурсах бойовиків, а, коли Юлія ще проходила службу в російських ВДВ, її історію публікувала газета "Комсомольська правда".

За даними зі сторінки Юлії в соцмережі, її служба в лавах терористів почалася з батальйону бойовиків "Русич", у складі якого Целінська брала участь у кривавих боях за селище Металіст під Луганськом. Командир цього підрозділу "ЛНР" - 24-річний житель Санкт-Петербурга Олексій Мільчаков, відомий шкуродер і неонацист. Кілька років тому Мільчаков став відомим в Росії і Україні через шкуродерство: ВКонтакте він публікував свої фотографії з роздертими собаками в руках. Самое кровожерливе фото - знімок, на якому Мільчаков тримає в руках відрізану голову цуценя

Останнім часом, як ВКонтакте пише сама Целінська, вона пішла в журналістику. Дівчині набридли онучі і окопи, так що тепер вона час від часу веде новини на каналі терористів ANNA News.

Дарина (Анфіса) Глущенко, народилася під Харковом, вчилася в Києві

22-річна Дарина Глущенко народилася в невеликому селищі Кучерівка Харківської області. У соцмережі ВКонтакте дівчина називає себе Анфісою. Судячи з інформації з профайла, до початку антитерористичної операції дівчина вчилася в Києві і знімала квартиру на Червонозоряному проспекті. Ще у жовтні 2014 року Дарина публікує знімки з геолокації в Києві, а через пару тижнів викладає фотографії з Донецька, де вона в повній амуніції поруч з терористами "ДНР", і пише, що не бачилася з хлопцями з часів боїв за Слов'янськ.

Глущенко не вказує, в якому з батальйонів терористів воює, однак, Дарина часто фотографується в формі з шевронами "Новоросії", публікує відео з тренувань зі стрільби з автомата і фотографується на тлі зруйнованих будинків в Луганську і Донецьку.

Цікаво, що у дівчини-українки, воюючою стороною на боці окупантів Донбасу, в мережі є друг-росіянин, який захищає цілісність України в складі батальйону "Азов". Молоді люди навіть посперечалися, хто з них перший помре на неоголошеній війні.

Олексій Філіппов, на відміну від студентки Дарини, ще до початку АТО мав військовий досвід. Хлопець служив у Спеціальному загоні швидкого реагування (СОБР) Міністерства внутрішніх справ Росії. Філіппов виріс в Хабаровському краї. У коментарях до фотографій Дарини Олексій всіляко фліртує з Дариною, і не втрачає надію, що красива дівчина отямитися - перестане підтримувати терористів і воювати на їхньому боці.

Але Дарина, схоже, навіть не думає щось переосмислювати. Вона донині активно публікує себе зі зброєю в руках і шевронами "Новоросії". А у вільний від війни час дівчина їздить в "гості до бандерівців" - відвідує Харків і Київ, про що свідчать фотографії з геолокацією.