Суспільство
16 листопада 2015
Трансгендер завагітнів, не встигнувши до кінця змінити стать (ФОТО)
У США чоловік завагітнів через десять років після того, як змінив стать.
news-image

Мешканець Філадельфії Кейден Коулман, якому зараз 29 років, народився жінкою. Вирішивши змінити стать, він переніс кілька операцій, і процес перетворення в чоловіка ще не закінчився, передає «Є!».

У 2013 році Коулман на час перестав приймати гормональні препарати, готуючись до операції з видалення молочних залоз. Мабуть, у цей час він і завагітнів. У якийсь момент Коулман став скаржитися на здуття живота і біль у спині. Одного разу він навіть пожартував, що йому потрібен тест на вагітність. Навряд чи він міг подумати, що жарт обернеться реальністю.

Ніколи б не подумав, що можу завагітніти. Мені здавалося, що через чоловічі гормони, які я приймаю, це неможливо. Це був сюрприз, - наводить New York Daily News слова молодого батька.

Коли Коулман звернувся до лікаря, він був на 21-му тижні вагітності.

Сьогодні доньці Коулмана майже два роки. Він виховує дівчинку разом зі своїм партнером, з яким незадовго до народження дитини зареєстрував стосунки.

Пара піднесла сюрприз і родичам. Коулманом довелося розповісти рідним свого партнера, що насправді він трансгендер, і їм було непросто змиритися з цим.

Пологи проходили непросто, до того ж за процесом спостерігала група студентів-медиків. Коулман зізнався, що відчував себе так, ніби над ним ставлять досліди. Після появи дитини він цілий рік страждав від післяпологової депресії. Йому довелося піти з роботи, а його партнер змушений був працювати понаднормово, щоб забезпечити сім'ю.

Зараз все гаразд. Я не можу уявити своє життя без доньки, - розповів Коулман.

Однак заводити ще дітей подружжя не хоче.

Коулман - не перший трансгендер, який виносив і народив дитини. У 2013 році житель Берліна, зареєстрований як чоловік, але який мав жіночу репродуктивну систему, народив здорового малюка. А в 2008 році американець Томас Біті, який змінив свого часу стать, народив дочку. Згодом у трансгендера з'явилися ще двоє дітей.

Читайте також: На роботу в Білий дім вперше прийнята людина, що змінила стать