Шоу-біз та культура
16 листопада 2015
Канал "1+1" має припинити виробництво і трансляцію програми "Інспектор Фреймут"
Захист права інтелектуальної власності "Нового каналу" тривало більше року.
news-image

Як повідомляє «Є!», згідно рішення суду телеканал "1+1" має виплатити компенсацію "Новому каналу" в розмірі 1 млн 218 тис гривен.

Розгляд цієї справи тривав цілий рік, хоча, на мій погляд, вона дуже проста. Копіювання нашого сценарію і проекту очевидне. Судовий експерт встановив, що "Інспектор Фреймут" створений шляхом переробки сценарію і передачі "Ревізор", - говорить директор юридичного департаменту "Нового каналу" Катерина Мороз. 

Нагадаємо, суд першої інстанції заборонив телеканалу “1+1” використовувати сценарій і передачу "Ревізор" та використовувати, в тому числі шляхом телетрансляції, передачі "Інспектор Фреймут".

Проте потім апеляційний суд скасував це рішення, яке було оскаржене "Новим каналом" в касаційному суді, який відбувся 10 листопада. На думку "Нового каналу", суд апеляційної інстанції невірно застосував норми матеріального права, а деякі норми права, які безпосередньо регулюють подібні правовідносини, взагалі не застосував.

Рішення Вищого господарського суду відповідає закону, світовій та національній практиці, та й просто моральним нормам, нівелюючи плагіат. Тепер телеканал "1+1" повинен виконати рішення Господарського суду міста Києва і припинити використовувати сценарій і передачу "Ревізор", виробництво і телетрансляцію передачі "Інспектор Фреймут", а також виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі 1 мільйон 218 тисяч гривень, – зазначає прес-служба Нового каналу.
Читайте також: Суд заборонив "1+1" транслюватиме "Інспектора Фреймут"