Суспільство
16 листопада 2015
Арабські ЗМІ намалювали карикатури на теракти в Парижі (ФОТО)
Роботи арабських карикатуристів стали своєрідною відповіддю скандальному французькому журналу Charlie Hebdo.
news-image

Арабські карикатуристи несподівано відреагували на серію терактів, що відбулися у Франції, пише «Є!»

Добірку малюнків опублікував на своєму сайті телеканал Аль-Джазіра. Інтернет-користувачі в коментарях вже засудили подібний крок.

Примітно, що у всіх карикатурах чітко простежується послання Європі. Так, головним «героєм» кількох малюнків виступає президент Франції Франсуа Олланд. На одній з карикатур він підливає вогонь у сирійський конфлікт, ігноруючи дим від цього вогню, котрий, перетворившись на терориста «Ісламської держави», завдає ножового удар по Франції.

На іншому малюнку Олланд схилився над пораненим пальцем хворого, не помічаючи напівживого сирійця, лежачого по сусідству.

Ці малюнки вважають відповіддю французькому журналу Charlie Hebdo, якого проте в цинічності складно перевершити. Буквально в суботу редакція журналу опублікувала офіційну заяву, висловивши співчуття сім'ям загиблих і засудивши жорстокість терористів, яка викликала у журналістів «жах» і «обурення». 

Але розділивши «біль втрати» з французами, главред журналу Жерар Бріар розповів, що художники вже готують карикатури для нового випуску, у тому числі щодо терактів в Парижі. Вони вийдуть під заголовком «Нарешті французьке порно». Він висловив сподівання, що ці карикатури значно підвищать тираж видання.

Читайте також: Charlie Hebdo у Росії погрожують кримінальною справою