Шоу-біз та культура
17 листопада 2015
Деніел Редкліфф відмовляється грати Гаррі Поттера
Актор заявив, що нові стрічки про чарівника виходитимуть без його участі.
news-image

Британський актор Деніел Редкліфф в інтерв'ю Metro заявив, що не планує більше грати Гаррі Поттера ні в одному фільмі. При цьому він зазначив, що, незважаючи на завершення кіносерії, інші стрічки про чарівника напевно з'являться, передає «Є!».

"Мені пропонували цю роль знову, але я відповів «ні», тому що з мого боку вже все зроблено. Тим не менше, мені буде дивно побачити в цьому образі когось іншого", - зазначив Деніел Редкліфф.

Кінофраншиза про Гаррі Поттера, заснована на романах Джоан Роулінг, включає в себе вісім фільмів, останній з яких вийшов у 2011 році.

У 2016 році планується випустити спін-офф «Фантастичні тварини і де їх шукати», теж заснований на однойменній книзі Роулінг. Дія в ньому розгорнеться за 70 років до подій оригінальної серії. У тому ж році в Лондоні представлять виставу «Гаррі Поттер і прокляте дитя», головними героями якого, ймовірно, виступлять батьки чарівника.

Роль в «Гаррі Поттері» - не перша для Редкліффа, але саме вона принесла йому світову популярність. Зйомки у франшизі зайняли десять років - з 2001 по 2011 рік. Після виходу останнього фільму поттеріани актор знявся в багатьох фільмах, серед яких «Роги», «Дружба і ніякого сексу», «Убий своїх улюблених» і серіал «Записки юного лікаря». Найближча картина з його участю - хоррор «Віктор Франкенштейн» - вийде 26 листопада 2015.