Події
17 листопада 2015
У Кривому Розі Вілкула захищає "Батьківщина" (ФОТОФАКТ)
У Кривому Розі ще триває запекла боротьба між чинним мером міста Юрієм Вілкулом та представником "Самопомочі" Юрієм Милобогом.
news-image

Місцевий виборчком вже у понеділок поспішно назвав переможцем Юрія Вілкула, після чого розгорілися справжні пристрасті, передає «Є!».

БПП спочатку визнав вибори легітимними, але потім вікликав свою заяву, посилаючись на численні повідомлення про фальсифікації. На цьому фоні дивною видається поведінка представників партії "Батьківщина", про що повідомив журналіст і активіст руху "Сильні громади Донеччини" Павло Островський.

Чомусь в Донецькій області до місцевих рад від партії зайшли нормальні, адекватні люди, а в Кривому Розі партія зайняла позицію "Батьківщина послуг за Вілкула". Що це - передумови нової широкої коаліції за Оппоблоком чи банальна продажність керівництва місцевого осередку? І що, Юлія Тимошенко не може нічого зробити, щоб вплинути на свою партію в Кривому Розі? Чи не хоче? Або вона забула, як у кандидатів від "Батьківщини" в 2010 і 2012 році вкрали перемогу у кількох ключових кандидатів? - дивується він.

Він також оприлюднив лист місцевого осередку партії "Батьківщина", підписаний його головою Ольгою Бабенко, де другий тур виборів у Кривому Розі визнається легітимним.

Островський також повідомив, що сьогодні в місті о 18:00 пройде масова акція протесту проти фальсифікації результатів виборів. Він виразив впевненість, що "тут старі сценарії маніпуляцій з виборами і договорняки не пройдуть".

Нагадаємо, що попри складну і суперечливу ситуацію з виборами у Кривому Розі вчора на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Читайте також: Вибори: битва за Кривий Ріг триває