Україна
19 листопада 2015
Селфі Марії Гайдар з російським бойовиком шириться Мережею
У Росії декілька років тому вони співпрацювали.
news-image

Бойовик "ДНР-ЛНР" Антон Горохов привітав з днем народження Марію Гайдар, помічницю губернатора Одещини Михайла Саакашвілі, яка нещодавно отримала українське громадянство. Про це пише у соцмережі координатор проекту «СтопТерор» Семен Кабакаєв, повідомляє «Є!» з посиланням на "Преса України".

Як стало відомо, раніше Гайдар та Горохов разом працювали, але тепер опинилися в Україні по різні боки військових барикад. Команда сайту «СтопТерор» провела розслідування «становлення» особистості російського громадянина Антона Горохова, який приєднався до бойовиків і більше року бере участь у бойових діях проти України. Як з'ясувалося, ще влітку минулого року Горохов співпрацював з Марією Гайдар, а вже восени 2014-го викладав у соцмережі свої фото з окупованого Луганська і Донецька.

«Засняв себе Антон Горохов і з командиром бойовиків підрозділу «Сомалі» Михайлом Сергійовичем Товстих, більше відомим як «Гіві», відгукуючись в коментарях про нього як про старого приятеля. На фото є також бойовик Мільчаков (командир ДШРГ «Русич» ЛНР)», - йдеться на сайті «СтопТерор».

У коментарях до селфі Горохов зазначає, що «...минулого літа наша консалтингова фірма працювала на виборах до Московської міської думи, і одним з наших клієнтів, в тому числі була Марія Гайдар». Таким чином, виходить, що влітку 2014-го Горохів ще займався політикою в Москві, а восени цього ж року він уже воював в Україні на стороні бойовиків. 

«З огляду на ситуацію, яка склалася в Україні, і те що Марія Гайдар є громадянкою України і державним службовцем, команда проекту «СтопТерор» радить більш ретельно вибирати контакти для роботи, можливо, переглянути список друзів», - резюмують дослідники.