Суспільство
19 листопада 2015
Парижани після терактів розкуповують книгу Хемінгуея
Мемуари «Свято, що завжди з тобою» стали хітом продажів.
news-image

Мемуари Ернеста Хемінгуея «Свято, що завжди з тобою», в яких автор згадує своє життя в Парижі і славить це місто, стали хітом продажів після cерии терактів 13 листопада. Книгу несуть до місць трагедії разом зі свічками та квітами і цитують в соцмережах, пише газета The Local, передає «Є!».

Автобіографічні нотатки Хемінгуея стали символом солідарності парижан після того, як в ефірі телеканалу BFMTV їх згадала 77-річна француженка.

Дуже важливо нести квіти загиблим. Важливо згадувати мемуари Хемінгуея про життя в Парижі ... адже нашої цивілізації вже багато років і важливо зберегти наші цінності. Ми станемо братами з 5 млн мусульман, які сповідують свою релігію мирно, і ми будемо боротися з 10 тисячами варварів, які вбивають, прекриваясь ім'ям Аллаха, - заявила жінка на ім'я Даніель у своїй щирій промові, яка захопила парижан.

У четвер мемуари американського письменника посіли друге місце в чарті найбільш продаваних книг. За словами представника видавництва, що випускає «Свято ...», зазвичай у Франції продаються по 10 копій книги кожен день, зараз ця цифра досягла 500. Видавництву навіть довелося запустити в друк додатковий тираж в 15 тис примірників.

Не менш популярною, ніж книга Хемінгуея, стала і сама жінка, що нагадала французам про те, як великий письменник захоплювався Парижем. У соцмережах провели кампанію по збору грошей на величезний букет троянд для літньої городянки, який вже був доставлений їй в четвер.