Україна
19 листопада 2015
ОБСЄ повідомила, що самопроголошені республіки перешкоджають роботі спостерігачів
Терористи заборонили під'їжджати до місця зберігання важкого озброєння.
news-image

Невизнані цивілізованим світом республіки "ДНР" та "ЛНР" заважають якісно працювати спостерігачам Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Про це 19 листопада повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в Києві, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється, керівництво "ЛНР" наполягає, щоб 2 співробітники ОБСЄ на цій території негайно покинули її. Натомість у «ДНР» не дозволяють під'їхати до місця зберігання важкого озброєння.

«За останні два тижні на додаток до 13 випадків, коли наш рух було обмежено усіма сторонами, СММ ОБСЄ не дозволили в'їхати до місця зберігання важкого озброєння так званої «ДНР», - заявив він.

Заступник голови СММ ОБСЄ зауважив, що  два спостерігачі, про яких йде мова, продовжать виконувати свої обов'язки, не зважаючи на тиск з боку бойовиків.

«На цьому тижні така заборона була встановлена ​​з боку "ЛНР", вони тепер вимагають відводу двох наших спостерігачів від зони, де вони проводять спостереження», - додав Хуг.

Європейський чиновник наголосив, що спостерігачі ОБСЄ продовжать виконувати свої обов'язки згідно посадових інструкцій, адже вони мають звітувати про факти.