Економіка та бізнес
19 листопада 2015
Яресько вимагає повного перегляду податкової системи
Проект податкової реформи до грудня буде внесений у Верховну Раду.
news-image

Україна потребує повного перегляду податкової системи, однак такий перегляд не повинен загрожувати досягнутій макростабільності і збалансованості бюджету, заявляє міністр фінансів Наталія Яресько, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

«Необхідно повністю переглянути податкову систему України, а не просто "залатати дірки". Громадяни та підприємці повинні мати впевненість у ній », - зауважила міністр.

Яресько зазначила, що альтернативи, котрі пропонують тільки скоротити податки, у результаті збільшать обсяг дефіциту бюджету та держборгу, погрожуючи стабільності й оздоровленню економіки.

Глава адміністрації президента Борис Ложкін за підсумками зустрічі з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) повідомив, що розроблений Мінфіном і погоджений з МВФ проект податкової реформи до грудня буде внесений у Верховну Раду разом з проектом держбюджету.

«При цьому повинен бути знайдений компроміс між Мінфіном і комітетом ВР з питань податкової політики», - зазначив Ложкін.

Раніше, наприкінці жовтня, народні депутати всіх фракцій коаліції, а також народні депутати від декількох фракцій  зареєстрували у Верховній Раді альтернативний мінфінівському законопроект про більш ліберальну податкову реформу, котрий був розкритикований згодом Мінфіном.