Україна
21 листопада 2015
У Генштабі повідомляють, що ситуація на Донбасі погіршилася
Перемир'я порушує протилежна Україні сторона конфлікту.
news-image

Начальник генштабу ЗС України Віктор Муженко повідомив замглави ОБСЄ Олександру Хугу, що ситуація на сході України виходить з-під контролю. Про це 21 листопада повідомила прес-служба Міністерства оборони України, передає «Є!». Керівники відомств домовились про двосторонній обмін інформацією.

"Головнокомандувач Збройних Сил України поінформував представників міжнародної місії про факти застосування другою стороною зброї, забороненої мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Очільник Міноборони країни поінформував про поточну ситуацію в зоні АТО, окресливши своє бачення розгортання військового конфлікту на Донбасі. Хуг у свою чергу наголосив, що готовий надати всебічну підтримку для стабілізації ситуації.

Муженко наголосив, що українська сторона дотримується усіх пунктів мінських домовленостей, особливо щодо порядку і правил зберігання зброї, який відведено від лінії розмежування.

Українська сторона гарантувала західним партнерам надання об'єктивної інформації, а також безумовне виконання мінського протоколу і меморандуму. Генштаб запевнив, що фіксуватиме будь-які порушення миру в Луганській та Донецькій областях країни.