Події
23 листопада 2015
У Росії через бунт далекобійників порожніють полиці магазинів
До 10% продукції не привезли в російські магазини вчасно з 16 по 19 листопада - в перші дні роботи нової системи оплати проїзду большегрузов по федеральних трасах.
news-image

Найбільші недопоставки - 3-9% від усієї кількості запланованих поставок в категорії - відбулися в категоріях цукру і його замінників, косметиці, макаронних виробах і снеках, розповів представник Асоціації компаній роздрібної ТОРГІВЛІ (АКОРТ), що представляє інтереси 39 найбільших рітейлерів Росії, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Загалом з 16 по 19 листопада 2015 року до роздрібних точок і складів від 1 до 9% продукції не було довіз зовсім або доставлено із запізненням, передає РБК.

Постачальники хлібобулочних і борошняних виробів, чаю, яєць, риби і рибних товарів, дитячого харчування, а також алкогольних і слабоалкогольних напоїв затримали чи не поставили 1-3% товарів. Менше 1% недопоставок довелося на кондитерські вироби, побутову хімію, молочні продукти, м'ясо і овочі. Основні проблеми з недопоставками випробували роздрібні магазини в Москві і Московській області - недопоставки в цих регіонах склали 45% всього обсягу.

Нагадаємо, з 15 листопада з власників вантажівок максимальною масою понад 12 т почали стягувати плату за проїзд по федеральних трасах. Перевізники повинні вносити збір через систему «Платон», що працює за таким принципом: транспортні компанії зобов'язані зареєструвати автомобілі на сайті «Платона» і перед рейсом поповнити рахунок в особистому кабінеті системи.

Далекобійники виступили проти цієї системі, через що вже кілька тижнів триває їхній протест. В рамках протесту вони перекривали головні траси країни.

Читайте також: Російські далекобійники підуть маршем на Москву та перекрили Бєлгород