Світ
23 листопада 2015
На кордоні Греції та Македонії мігранти заблокували залізницю
Мігранти перекрили залізничну лінію з вимогою надати хоча б один потяг для того, щоб виїхати з Греції.
news-image

На кордоні Греції та Македонії мігранти з Марокко, Ірану та Пакистану заблокували рух залізницею. Обурення мігрантів викликала політика фільтрації біженців, запроваджена з боку ЄС на так званому балканському маршруті руху біженців, пише видання Ekathimerini, передає «Є!» із посиланням на Європейська правда.

Як повідомляє видання, натовп  марокканців, іранців та представників інших національностей перекрили залізничну лінію, що проходить між Грецією та Македонією з вимогою надати хоча б один потяг для того, щоб виїхати з Греції.

Також повідомляється, що група громадян Бангладешу роздягнулася до пояса і написали на грудях червоною фарбою гасла:

Стріляйте в нас, ми ніколи не повернемося.

Окрім того, біженці погрожують оголосити голодування.

Як відомо, значна кількість біженців з Близького Сходу опинилася в тимчасових таборах для мігрантів, які були розгорнуті в країнах Балканського півострова.

Варто також додати, що країни ЄС почали обмежувати кількість мігрантів, яких пропускають до себе, через велику кількість так званих економічних мігрантів.

Першою про це заявила Словенія, яка оголосила про те, що буде пропускати до країни лише справжніх біженців, які втекли від війни в Сирії, Іраку та Афганістані.