Події
23 листопада 2015
Атомний авіаносець «Шарль де Голль» завдав перші удари по ІДІЛ у Сирії
Франсуа Олланд заявив, що мета Франції - завдати угрупованню максимальної шкоди.
news-image

Французький атомний авіаносець «Шарль де Голль» приступив до виконання бойових завдань в Сирії. Він завдав перші удари по позиціях ІДІЛ у цій країні. Про це повідомляє AFP, передає «Є!».

За даними французьких ЗМІ, військова операція країни в Сирії буде продовжуватися щонайменше чотири місяці.

Сьогодні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що метою операції є заподіяння  максимальній  шкоди   угрупованню.

Ми наростимо наші удари, вибираючи при цьому цілі, які завдадуть максимально можливий збиток армії терористів, - заявив Олланд після зустрічі з прем'єром Великобританії Девідом Кемероном в Парижі.

Атомний авіаносець «Шарль де Голль» - це найбільший надводний бойовий корабель в Європі, його водотоннажність становить понад 40 тис тонн. Він оснащений двома паровими катапультами і двома ліфтами для підйому техніки на палубу, що дозволяє забезпечити високу інтенсивність роботи авіації.

Нагадаємо, причиною, через яку Франція зважилася на військову операцію в Сирії, стали терористичні атаки в Парижі. У ніч на 14 листопада відразу в декількох районах міста терористи відкрили вогонь по мирних громадянах, а біля стадіону «Стад де Франс», на якому проходив матч між футбольними збірними Франції та Німеччини, прогриміло три вибухи, які організували терористи-смертники. Також бойовики взяли в заручники глядачів, які прийшли в концертний зал «Батаклан» на виступ американської рок-групи Eagles of Death Metal. Загалом жертвами терактів стали 129 осіб. Відповідальність за подію узяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ.

Читайте також: Париж і Лондон обіцяють посилити удари по ІДІЛ