Резонанс
23 листопада 2015
До Нового року Нідерланди визначаться, як судитимуть винних у катастрофі МН17
Міністр закордонних справ Нідерландів разом з спільною групою з розслідування і партнерами шукає найкращий формат - національний суд або трибунал.
news-image

Як повідомляє «Є!», формат судового процесу для залучення відповідальних за катастрофу літака МН17, збитого над Донбасом, буде визначений протягом наступних кількох тижнів.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час прес-конференції в понеділок у Києві.

Ми зараз разом з спільною групою з розслідування і партнерами шукаємо найкращий формат - національний суд або трибунал. Це буде вирішено, я думаю, протягом наступних тижнів, - підкреслив Кундерс. - Це дуже тонкий момент. Факт, що його ще не вирішили, не пов'язаний з тим, що у нас немає часу. Навпаки, ми докладно це обговорювали. Розслідування триває, і процес притягнення до відповідальності з ним щільно пов'язаний. Я сподіваюся, що він буде вирішений протягом наступних кількох тижнів 

За його словами, країни-партнери активно працюють над форматом трибуналу. За словами Кундерса, ця катастрофа ніколи не повинна бути забута.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing рейсу МН17 прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий бойовиками "ДНР" поблизу селища Грабове Донецької області 17 липня 2014. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

Читайте також: Україна посіла 23-е місце в Європі за рівнем володіння англійською мовою