Суспільство
24 листопада 2015
Російська церква закликає втілити в Росії ідеали Святої Русі, халіфата і СРСР
РПЦ вважає, що саме Росія може стати центром існування представників різних традицій і країн, що прагнуть перебудови світу.
news-image

Як пише «Є!», глава Синодального відділу із взаємин церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін заявив, що Росія повинна в майбутньому стати центром тяжіння жителів різних країн, які шукають справедливості і хочуть перебудови світу. Його слова у вівторок, 24 листопада, передає «Інтерфакс».

Люди шукають справедливості, вищих смислів, перебудови світу. Нам потрібно дати їм можливість здійснити те, що вони хочуть, мирними, законними, але дуже прямими способами. Ми повинні об'єднати цих людей. Ми повинні тут, в Росії, здійснити кращі ідеали Святої Русі, халіфату, СРСР. Тобто тих систем, які кидають виклик несправедливості і диктату вузьких еліт над волею народів, - сказав протоієрей.

За словами Чапліна, з терористами потрібно боротися силою. Однак він вважає, що тільки силової відповіді мало, так як «навіть найсильніші армії і спецслужби не зможуть перемогти загрозу, коли вона захоплює уми й душі людей».

Тероризм - це зло, яке вмовляннями, толерантністю, примиренство, пацифістикою, пораженством не знищити, - заявив Чаплін.

Він також додав, що люди, які вступають в терористичну організацію «Ісламська держава» шукають справедливості «але їх обманюють, вони опиняються в убивчо брудних руках».

Читайте також: Російська православна церква висунула ультиматум Кремлю із вимогою керувати країною