Київ
26 листопада 2015
Кличко передав правоохоронцям матеріали, за якими порушили 70 кримінальних справ проти співробітників КМДА, - чиновник
Геннадій Пліс: тільки максимальна публічність аудиту не дозволить корупціонерам «зам'яти» справу.
news-image

У КМДА назвали умову, за якої корупціонери не зможуть «зам'яти» справу, передає «Є!».

За 15 місяців київська влада на чолі з Віталієм Кличком виявили фінансових порушень у підвідомчих підприємствах і підрозділах на суму 869 000 000 гривень і втрат для бюджету 409 000 000 гривень. Про це в інтерв'ю виданню Лівий Берег розповів Голова Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Геннадій Пліс.

«За аналогічний період у попередній рік в мерії було виявлено порушень на 184 000 000 і всього 44 мільйони гривень втрат для бюджету - майже в 10 разів менше», - сказав він і підкреслив, що головна умова для того, щоб справу не було «зам'ято»- максимальна публічність процесу.

«Це те, що ми виявили, користуючись підтримкою Кличка і провівши аудит діяльності керівників попередніх 3-5 років. Всі без винятку матеріали за цими фактами передані в правоохоронні органи, якими вже відкрито 69 кримінальних виробництв. Це звірені дані, але за оперативною інформацією, кримінальних справ вже більше - близько 80-ти ».

«Я не знаю інших міст в Україні, будь то навіть зразкові в плані реформ Одеса або Львів, де стосовно своїх же підлеглих влада передає матеріали, за якими впроваджено 70 кримінальних виробництв. Це не просто розмови, а реальні справи, які поступово змінюють місто», - сказав Глава Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

За його інформацією, за результатами розслідувань 12-ти особам висунуто підозри, 6 осіб оголошені в розшук, 5 справ уже направлено до суду. Для порівняння: за попередніх градоначальників було відкрито всього 9 кримінальних справ.

«Можу впевнено сказати тільки одне: наша робота, аудит став приносити максимальну користь при мері Кличку, тому що він не відкладає наші звіти на поличку, а публічно робить все, щоб покарати корупціонерів. Він не раз навіть особисто у присутності журналістів передавав матеріали правоохоронцям. Адже тільки максимальна публічність процесів перевірки не дозволить "зам'яти справу", а довести її до кінця і покарати корупціонерів »