Світ
26 листопада 2015
"Алмаз століття" масою 1111 карат, знайдений у Ботсвані, оцінений у кругленьку суму
З чудо-алмазом вже хотять провести виставку та зняти про нього документальний фільм.
news-image

Другий за величиною в історії алмаз масою 1 111 каратів, знайдений минулого тижня на руднику Karowe в Ботсвані, оцінений компанією-оператором Lucara Diamond Corp більш ніж в $ 60 млн, повідомляє «Є!» з посиланням на агентство Bloomberg.

За словами гендиректора Lucara Diamond Corp Вільяма Лема, вартість алмаза повинна бути істотно більше $ 60 млн - нижнього порогу ринкової оцінки на поточний момент.

Уточнювати суму він відмовився, додаючи, що "навіть дружині поки про це не розповів».

Компанія вже відхилила пропозицію викупити в неї дорогоцінний камінь, який ще не має власного імені, за $ 40 млн. У поспіху немає необхідності, так як Lucara Diamond Corp необтяжена боргами, зазначив Лем.

За його словами, лондонський Музей природознавства хоче провести виставку з алмазом в якості головного експоната, а телеканал Discovery висловив бажання зняти документальний фільм про рідкісну знахідку.

На питання, чи зустрінуться людству нові алмази масою більше 1000 каратів, Лем відповів, що "реальної статистики немає, але цей алмаз - абсолютна аномалія, він занадто вибивається із загального ряду".

Читайте також: В Африці знайшли другий за величиною алмаз в історії