Події
27 листопада 2015
У Києві та Київській області будуть звільнені 37,47% колишніх міліціонерів - Аваков
Такі проміжні результати атестації правоохоронців.
news-image

За проміжними результатами атестації колишніх міліціонерів Києва та Київської області будуть звільнені 37,47% випробовуваних (3386 колишніх міліціонерів). Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр МВС Арсен Аваков, передає «Є!».

Як зазначив міністр, переатестація включає в себе три ключові компоненти - тест GST (general skills test - тест на логічні, вербальні здібності, здатність обробляти інформацію і робити висновки, аналізувати дані), тест професійних навичок і співбесіду з участю представників громадськості.
Перші два тести проходять з використанням комп'ютерної техніки - з елементами персонального шифрування і внутрішньосистемного контролю від втручання.

І ось пройшли перші два етапи тестів для 9037 осіб, колишніх міліціонерів - майже половини всього масиву співробітників, що перевіряються...

Не пройшли тести та підлягають звільненню працівники, які набрали менше 25 балів з 60 по одному з двох тестів. А тепер цифри.

Всього допущено до атестації в Києві та Київській області - 18 044 людини. На сьогоднішній день: пройшли перші два тести - 9 037 чоловік (1136 керівників і 7101 рядового складу) Середній бал атестованих - 31,57 з 60.

37,47% випробовуваних (3386 колишніх міліціонерів) здобули менше 25 балів з одного або обох тестів - таким чином показали дуже низький контрольний результат - будуть звільнені за результатами атестації і не будуть зараховані до Національної поліції. - написав Аваков.


Як повідомив міністр МВС, 5651 чоловік (52,53% від випробовуваних) допущені до заключного етапу випробувань - співбесіди з атестаційною комісією за участю громадськості та новою службою внутрішньої безпеки. При позитивному результаті співбесіди вони будуть зараховані в поліцейські.