Суспільство
27 листопада 2015
У Сумах затримали малолітніх винахідливих грабіжників
Працівники Сумського відділу поліції затримали трьох мешканців обласного центру 17-ти, 18-ти і 19-ти років за підозрою у скоєнні грабежів.
news-image

Троє молодих сумчан, створивши «Вконтакте» сторінку від імені вигаданої дівчата, знайомилися з хлопцями-підлітками, запрошували їх на побачення, і відразу ж грабували, передає «Є!» з посиланням на місцеві видання.

Один з учасників цієї компанії восени створив у соціальній мережі «Вконтакте» сторінку від імені шістнадцятирічної дівчини, розмістив на ній чужу фотографію. І почав листування з хлопцями-підлітками, які б бажали з «нею» познайомитися.

Бажаючими були хлопці 14-15-ти років, і «дівчина» призначала "юним Ромео" побачення, попередньо натякнувши в листуванні про те, що для неї вік «нареченого» значення не має, і про те, щоб кавалер прихопив із собою гроші для розваг.

Далі - справа техніки. До хлопця, що приходив на побачення, підходили двоє чи троє зловмисників і грабували його, забираючи мобільний телефон і гроші.

Ніхто із затриманих раніше засудженим ніколи не був, і навіть у поле зору поліції не потрапляв. Один з них навчається в професійному ліцеї, двоє інших - не навчаються і не працюють. Щодо цих трьох сумчан відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 186 «грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, - коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

Слідство триває. Зловмисники перевіряються на причетність до інших подібних злочинів.

Читайте також: "Це наша територія" - у Києві група підлітків грабувала перехожих