Політика
27 листопада 2015
"Чесно" оприлюднило "перемоги" і "зради" Верховної Ради за рік
Верховна Рада 8 скликання за рік так і не змогла припинити кнопкодавство і оприлюднити свій кошторис, проте стала працювати більш прозоро.
news-image
Про такі результати річної роботи парламенту повідомляє рух "Чесно", пише «Є!».

Уперше стали доступними списки помічників народних депутатів, а парламентські комітети стали регулярно викладати протоколи та стенограми засідань.

Разом з тим, активісти фіксують, що у парламентському інституті залишається низка проблем: порядок денний не оприлюднюють завчасно, а депутати продовжують кнопкодавити.

У деяких питаннях "чеснівці" фіксують і регрес.

Навіть за часів Януковича парламент ухвалював в залі та викладав свій кошторис, - коментує аналітик руху Павло Миронов.
Тепер рішення не ухвалюють у залі, а сам кошторис є менш детальним. На тлі збільшення прозорості загалом цей "крок назад" виглядає особливо некрасиво, - зазначив він.

Також активісти вважають, що проміжні вибори у 205 окрузі, які відбулися із багатьма порушеннями, дуже шкодять легітимності парламентського інституту.

Довіра до парламенту як головного органу влади має величезне значення, - коментує координатор Руху ЧЕСНО Андрій Круглашов.
Якщо люди не вважають, що держава чесна із ними, вони самі не будуть чесними із державою, - додав він.

Активісти сподіваються, що проміжні вибори, що відбудуться, аби замінити депутатів Бориса Філатова та Владислава Атрошенка, які перемогли на виборах міських голів Дніпропетровська і Чернігова, а також померлого Ігоря Єремеєва, відбудуться чесно.

Читайте також: Стало відомо, у якій фракції Верховної Ради найбільше мільйонерів