Україна
27 листопада 2015
Журналісти з'ясували, що Фірташ придбав у Лондоні станцію метро(фото)
Стару будівлю планували перетворити у музей.
news-image

Одіозний український олігарх Дмитро Фірташ за часи Майдана придбав у Лондоні колишню станцію метро. Влада планувала перетворити будівлю на історичну пам'ятку, але багатій запропонував таку суму, що британці не змогли відмовитись. Відповідне розслідування провели журналісти програми "Схеми". Про це повідомила автор та ведуча програми Наталя Седлетська у Facebook, передає «Є!».

Автори повідомляють, що влада британської столиці планувала продати колишню станцію метро за 22 млн фунтів або ж перетворити її на історичну пам'ятку, адже вона не працює вже з 1934 року. Втім український олігарх запропонував за неї 53 млн фунтів стерлінгів і отримав ретро-будівлю. Прагнув купити її він через те, що поряд знаходився його будинок - теж дуже дорога лондонська нерухомість.

"Угода відбулася 27 лютого 2014. Відразу після Майдану. Гроші одного з головних спонсорів режиму побіжного Януковича - прямо в бюджет Великобританії!", - пише автор.

Журналісти не розуміють, як британці могли продати цінну нерухомість Фірташу, адже прем'єр Кемерон анонсував загальнодержавну тенденцію, котра переконує: Англія виступає проти відмивання грошей.