Політика
27 листопада 2015
Порошенко висловився щодо повернення Криму
Глава держави виступає проти застосування військової сили.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що виступає категорично проти повернення півострова Крим до складу України через застосування військової сили. Про це глава держави зауважив під час виступу в Лейденському університеті в Нідерландах, передає українська служба «Бі-бі-сі», повідомляє «Є!».

«Єдиний шлях звільнити Крим - це успіх України», - сказав він.

Порошенко наголосив, що кримчани повинні самі захотіти повернутися до складу України, побачивши, що вона успішна й перспективна держава. Глава держави підкреслив, що українська влада ніколи не залишить кримських татар, завжди буде надавати їм усю необхідну підтримку. Адже у Криму їх переслідують і заарештовують, зазначив Президент.

«Вони сформували новий європейський розкол. Це розкол між народами, де президенти були вибрані і стали "обраними". Це розкол між тими, хто має вільні ЗМІ і тими, де працює державна пропаганда. Це розкол між тими, хто поважає права людини, і тими, хто зневажає їх », - сказав Порошенко про чинну російську владу.

Порошенко акцентував, що Росія зараз використовує Крим, як коло впливу. Дії російської влади, за словами глави держави, розкололи Європу.