Світ
28 листопада 2015
Пєсков заявляє про зацікавленість сина Ердогана в нафтовому бізнесі
Таку версію оприлюднила Москва.
news-image

Москва має інформацію про зацікавленість сина президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в нафтовому бізнесі, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Про це повідомляє РІА-Новости, передає «Є!».

«Я виходжу з заяв нашого президента. Дійсно, певна інформація є, я не знаю, наскільки вона деталізована, але певна зацікавленість є », - сказав він в інтерв'ю російським ЗМІ.

Пєсков нагадав, що посаду міністра енергетики в новому уряді Туреччини займає зять нинішнього президента. Раніше глава МЗС Сирії Валід Муаллем звинуватив сина Реджепа Тайіпа Ердогана в тому, що він може бути причетний до незаконної торгівлі нафтою із забороненою на території РФ угрупованням «Ісламська держава». Муаллем також зазначив, що Туреччина збила літак Су-24 ВКС РФ в Сирії через інтереси нафтової компанії сина Ердогана.

Крім того, в інтерв'ю прес-секретар президента також торкнувся питання роботи турецького бізнесу в Росії. Він підкреслив, що асоціації бізнесу Туреччини в Росії б'ють тривогу після ситуації зі збитим літаком.

«Ви знаєте, зараз ми отримуємо дуже багато сигналів від різних громадських організацій турецьких - від асоціацій турецького бізнесу, який працює тут, які буквально б'ють набат тривоги»- сказав Пєсков в інтерв'ю телеканалу« Росія 24 ».

Прес-секретар Кремля також зазначив, що подібні дії не були в інтересах НАТО, Росії чи самої Туреччини.

«Такі провокаційні дії - а те, що це буде розцінено як страшна провокація, було зрозуміло з самого початку - вони, звичайно, не в інтересах ні НАТО, ні Росії, та, врешті-решт, і самої Туреччини», - заявив прес-секретар Путіна.