Війна
28 листопада 2015
Відбулася презентація танку "Азовець" українського виробництва
Бойова машина зможе вести бій у міських умовах.
news-image

Інноваційний міський танк пройшов випробування та майже готовий до роботи. Презентація танку "Азовець" відбулася на тренувальній базі полку Національної гвардії України "Азов". Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Є!».

"Це та машина, якої нам дуже не вистачало, наприклад, при звільненні Дзержинська. Всі вимоги до неї-наслідок багатьох боїв, що ми пережили за цю війну, - наголосив чиновник.

Завдячувати успішній презентації бойової машини слід зусиллям бійців полку "Азов", а також волонтерам і благодійникам. Через місяць танк зможе пройти польові випробування й рішенням державної комісії бути направлений на передову.

Народний депутат Андрій Білецький запевняє, що цей танк професійно зможе працювати у складних міських умовах ведення бою. Адже оператор матиме змогу контролювати огляд на 180 градусів з обох боків, тобто збільшиться швидкість реагування.

"Якщо все нормально - ми врахуємо підсумки випробувань і в наступному році замовимо кілька машин на одному з підприємств України для серійного виготовлення", - зазначив Арсен Аваков.

Управлятиме бойовою машиною екіпаж з 4 бійців. Танк "Азовець" має потужний захист майже від усіх видів озброєння.