Суспільство
29 листопада 2015
Дружину дослідника Голодомору Джеймса Мейса не пустили на урочистості
Наталя Дзюбенко-Мейс повідомляє, що їй завадила президентська охорона.
news-image

Дружину дослідника Голодомору в Україні в 1932-1933 роках Джеймса Мейса не пропустили до музею, де проходили урочистості, бо вона була відсутня у списках запрошених. Про це Наталя Дзюбенко-Мейс повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Вдова дослідника зазначає, що деякі українські ЗМІ розповсюдили інформацію, нібито вона запалювала свічку на відкритті виставки «Люди правди» в Музеї Голодомору. Жінка заперечує ці факти, стверджуючи, що на загальнодержавні заходи вона не змогла потрапити.

Дзюбенко-Мейс заявила, що на урочистості її не пропустила президентська охорона та чоловіки на вході, які запевнили, що її немає у списках запрошених. Вона переконує: демонструвала паспорт та численні роботи свого чоловіка, але все марно.

"При Ющенкові мене хоч запрошували, правда також не пропускали, бо губилися папірці. А тепер і не запрошують і не пропускають", - написала у розпачі вдова.

Жінка переконана, що напевне й самого дослідника Джеймса Мейса, який саме запровадив акцію запалювати свічки та зробив український Голодомор відомим у всьому світі, не пустили б на урочисті заходи.