Світ
30 листопада 2015
У Росії затримали дезертира, який 11 років переховувався в лісі
Чоловік заробляв збором і здачею дикоросів та металобрухту
news-image

Поліцейські на Камчатці (Росія) затримали дезертира, що втік з військової частини у 2004 році і переховувався весь цей час у лісі, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Чоловіка виявили завдяки оперативній інформації від жителів селища Радигін (передмістя Петропавловська-Камчатського).

Після того, як 30-річний чоловік був доставлений у відділення поліції, було встановлено, що він є жителем міста Таганрог Краснодарського краю. У 2003 році він був призваний в одну з військових частин на Камчатці для проходження служби. Через рік він самовільно покинув частину, - повідомила представник прес-служби управління МВС по Камчатському краю Алла Іванова.

Чоловік був оголошений в розшук, потім його родичі заявили, що впізнали його в одному із загиблих, чиє тіло було знайдено в Таганрозі. Був проведений похорон, подальший розшук було припинено.

Поліцейським чоловік розповів, що побудував у лісі, недалеко від Петропавловська-Камчатського невеликий будинок зі старих будматеріалів. На життя заробляв де доведеться: займався збиранням і здаванням дикоросів та металобрухту; підробляв на приватній свинофермі; їздив на лососевий промисел", - повідомила Алла Іванова.

Зараз матеріали, зібрані поліцейськими, передані у слідче управління. Слідчі вирішуватимуть, чи підлягає чоловік покаранню за дезертирство чи ні, так як даний злочин було скоєно 11 років тому.

Читайте також: На кордоні України і Польщі у чергах застрягли 170 автомобілів