Події
30 листопада 2015
КМДА подасть до суду на організаторів "облоги равликів" (ФОТО)
Київська міська державна адміністрація подає до суду на власників автокав'ярень, які своїми авто вже кілька днів блокують прохід пішоходів на тротуарі перед мерією.
news-image

Як передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА, столична влада провела вже другі відкриті торги з продажу розміщення засобів пересувної торгівлі.

На них реалізували 107 з 145 точок. Попередньо, це принесе в бюджет міста понад 6,6 мільйони гривень.

Ми наводимо порядок зі стихійною торгівлею в столиці і робимо все прозоро і відкрито. Якщо ми робимо Київ європейським містом, то повинні бути чіткі правила гри та дотримання законодавства. Не може хто завгодно і де завгодно розгорнути торгівлю і ще обурюватися, що його закликають до законної підприємницької діяльності. Не можуть автокав'ярні або МАФи стояти, де захочуть і не платити до бюджету. Кияни вимагають порядку і ми його наведемо! Це стосується не тільки автокав'ярень, але й МАФів, торгівлі в метро, автостоянок, газових заправок", - підкреслив мер Києва Віталій Кличко.

У Київській міській державній адміністрації відзначають, що завжди готові спілкуватися і знаходити компроміс з підприємцями. Але виключно на основі того, що бізнес повинен працювати на законних підставах і не повинен спотворювати обличчя столиці і заважати киянам.

Читайте також: Завтра у столиці стартують безкоштовні бізнес-курси