Київ
30 листопада 2015
За 12 хвилин до Києва: КМДА анонсує тролейбусну лінію зі столиці до Броварів
У наступному році між Києвом і Броварами може з'явитися тролейбусне сполучення.
news-image

Керівництво КМДА вже анонсувало проект з відродження тролейбусної лінії від станції метро "Лісова" до міста Бровари, повідомляє «Є!» з посиланням на колонку екс-заступника міністра інфраструктури Олександра Кави на liga.net.

Це гарна новина. Такий проект може істотно вблагати життя для майже 30 000 жителів Броварів, що їздять щодня до Києва. Хоча радив би владі не обмежуватися варіантом тролейбусного сполучення, а й вивчити питання будівництва лінії швидкісного трамвая або легкого метро на цьому напрямку, - написав експерт.

Він також зазначив, що між Києвом і Броварами з 1913 року до 1 941 року існувала трамвайна лінія. Цей маршрут, який мав номер 23, обслуговували 39 трамваїв, працюючи з невеликими інтервалами. Однак зруйновану під час війни лінію в післявоєнний період так і не відновили.

Обов'язково у складі такого транспортно-пересадочного вузла, на думку експерта, повинне бути паркування "P + R", на яку люди приїжджають до станції метро на автомобілі могли б за символічну плату залишити свій автомобіль і продовжити поїздку на міському транспорті.

Читайте також: До Києва стали активніше їздити іноземні туристи