Суспільство
30 листопада 2015
Російські туроператори: Через енергоблокаду під загрозою новорічний сезон у Криму
На півострові не можуть забезпечити нормальне опалення санаторних корпусів.
news-image

Ситуація з енергозабезпеченням Криму змушує владу регіону припинити з 1 грудня прийом відпочиваючих в санаторії місцевого міністерства охорони здоров'я у зв'язку з неможливістю забезпечити опалення санаторіїв і здравниць, передає «Є!» із посиланням на Російську асоціацію туроператорів.

За даними МОЗ регіону, на сьогоднішній день в його веденні знаходяться 34 санаторних установи.

Рішення про припинення прийому відпочиваючих було прийнято на засіданні оперативного штабу з питань енергозабезпечення республіки.

Призупинити прийом відпочиваючих в установах санаторно-курортного комплексу Міністерства охорони здоров'я Республіки Крим у зв'язку з очікуваним похолоданням і неможливістю забезпечити опалення цих об'єктів, - йдеться в повідомленні регіонального МНС.

Крім того, в Криму обмежено надання планової лікарської допомоги населенню.

Тим часом, як заявляло раніше керівництво Мінкурортів Криму, у них немає сигналів «про те, що хтось відчуває якісь труднощі у зв'язку відключенням електрики». За оцінкою керівництва цього відомства, на півострові залишається близько двадцяти тисяч відпочиваючих, і ніхто з них не поспішає виїжджати.

Проте, як розповів «Віснику АТОР» представник однієї з ялтинських туристичних компаній, у місті стало менше туристів, істотно скоротився заїзд нових відпочивальників.

Графік віялових відключень дотримується не завжди. Світло в Ялті подається від 4-х до 6-ти годин на добу. До того ж, в регіон прийшло похолодання. Опалення відключили, проте влада просить не користуватися побутовими нагрівальними приладами. Звичайно, генератори дозволяють об'єктам розміщення підтримувати якусь роботу, забезпечувати харчування постояльцям, побутові потреби, однак комфортними такі умови проживання не назвеш, - пояснив він і висловив сподівання, що енергозабезпечення Криму встигнуть відновити до новорічних свят, інакше місцевий турбізнес втратить «пік зимового сезону».
Читайте також: Слідом за Єгиптом і Туреччиною, Гоа поповнив список небезпечних для російських туристів місць