Київ
1 грудня 2015
У Києві стався зсув ґрунту біля житлового будинку, мешканців відселяють
У Києві вночі стався зсув ґрунту біля будинку на проспекті Червонозоряний, 14, в Солом'янському районі.
news-image

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, передає «Є!».

Зазначається, що відразу , після зсуву відбулося термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки з надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, на якому створено оперативний штаб із ліквідації наслідків НС.

За словами Пантелеєва, «через зсув тимчасового відселення потребує 38 квартир багатоповерхівки, де мешкають 83 особи (з них 17 дітей та 2 пенсіонерів). На щастя, обійшлося без жертв. Для мешканців квартир, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, розгорнуто евакуаційний пункт у найближчій 144-й школі».

Наразі триває тимчасове відселення, підкреслив Пантелєєв.

На місці зсуву працюють близько півсотні фахівців Київської аварійно-рятувальної служби, комунальних підприємств, рятувальників ДСНС, аварійних бригад енергопостачальних компаній столиці.

Рятувальники та комунальні служби обрізають аварійно небезпечні ділянки зелених насаджень та приступили до звільнення 3-х автомобілів, які знаходяться у завалених деревами гаражах поблизу будинку, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Масштабний зсув у М'янмі спричинив велику кількість жертв