Політика
1 грудня 2015
Туреччина перетворила гордість російського ППО С-400 в Сирії на металобрухт
Зенітно-ракетні комплекси С-400, які армія Росії оперативно перекинула до Сирії, щоб прикрити свої бомбардувальники, сьогодні були просто виключені Туреччиною.
news-image

Як повідомляє  «Є!» із посиланням на генштаб Туреччини, військові країни встановили на проблемній ділянці кордону з Сирією свої новітні радіоелектронні комплекси Koral, що роблять російські ракети "сліпими та глухими".

Необхідність такого кроку була продиктована саме розміщенням Росією своїх С-400 в Сирії. Пересувні наземні станції Koral є новітнім поповненням в лавах турецьких засобів радіоелектронної боротьби. Суть їх роботи полягає в повному придушенні сигналів радіоелектронного обладнання супротивника, зокрема - радарних систем, за наводкою яких комплекси С-400 виявляють мету і летять до неї. Таким чином, російські ракети стають "сліпоглухими" і вже не можуть нічого вразити. Навіть більше - Koral здатний "дезінформувати" ракети і радіолокаційні комплекси противника, передаючи їм помилкові дані", - розповіли у міноборони Туреччини.

Нагадаємо, політичний конфлікт між Росією і Туреччиною виник після того, як турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24, що завдавав удари по мирному населенню Сирії та перетнув кордон Туреччини.

Читайте також: Ердоган запитав у Путіна, чи не хоче він піти у відставку