Світ
3 грудня 2015
Встановлена особистість росіянина, страченого терористами ІДІЛ
У Мережі встановили особу росіянина, страту якого терористи «Ісламської держави» зняли на відео.
news-image

Про це написав російський журналіст Антон Наумлюк в Facebook, передає «Є!».

Трохи покопали інформацію по герою нового ролика з ІГІЛ. Хлопець каже, що він росіянин, навчався в Майкопі, жив у Старопромисловському районі Грозного, на вулиці Бібліотечної. Був завербований ФСБ і відправлений агентом в халіфат. Представився Хасіевим Магомедом Ахмедович, народився 4 серпня 1992, - пише Наумлюк.


Він зазначає, що така людина, судячи з усього, дійсно існувала. В 2013 році він навіть звертався до Рамзана Кадирова через Інстаграмм з проханням про допомогу в працевлаштуванні.

Очевидно, допомоги Хасіев не отримав, бо влітку 2014 року його спіймали з таблетками співробітники ФСБ, оперативник по імені Шаміль завербував, використавши як гачка зв'язки Хасіева з братами Харуном «чеченцем»і Абдуллою. Зв'язки ці, по всій видимості, були, бо Хасіев зізнається, що йому представили роздруківку його телефонних розмов. Після цього Хасіев був направлений через Туреччину до ІГІЛ, звідки виходив через зв'язкового на зв'язок з ФСБ і передавав інформацію про тих, хто мав намір відправитися до Сирії, і про тих жителів Грозного і Майкопа, хто вже там опинився. Останній раз він передав інформацію про якогось студента медичного університету. Малоймовірно, але можливо це група Султана Яхьева і Магомеда Алієва, студентів Ставропольської державної медичної академії, які були заарештовані в листопаді 2014 року і засуджені вчора, 1 грудня. Але за термінами виходить, що якщо ця інформація була останньою, яку передав Хасіев, він ще довго перебував у ІГІЛ нерозкритим, але на зв'язок або не виходив, або нічого не повідомляв. У результаті він був розкритий і йому на камеру відрізав голову російськомовний бойовик, - зазначає російський журналіст.

Він додає, що в соціальній мережі ВКонтакте є і сторінка Магомеда Хасіева, проте останнє фото, яке було їм розміщене, датована квітнем 2014 року.

Але це безсумнівно він, - підкреслює Наумлюк.

 

Нагадаємо, раніше «Ісламська держава» розповсюдило відеозапис, на якому, за твердженням терористів, знято вбивство «російського шпигуна». Ім'я загиблого в ролику не називається. 



Читайте також: Терористи "ІД" знищили ще 300 мирних людей