Суспільство
3 грудня 2015
"У Дніпропетровську починається транспортне самодержавство" - профспілка перевізників
Влада на ходу змінюють правила гри на догоду "потрібним" перевізникам.
news-image

Про це повідомив в ексклюзивному коментарі сайту 056.ua керівник Профспілки автомобілістів і автоперевізників Дніпропетровська Михайло Тонконогий, передає «Є!».

Останнім часом у нашому місті склалася така ситуація, що перевізникам, інвесторам, просто починають ставити палиці в колеса. Приміром, розпорядженням колишньої тоді в.о. мера Булавки, У числі іншого були в порушення всіх норм транспортного законодавства, відновлені ліквідовані раніше в 2013 році маршрути номер 53 і 150, які самі не настільки затребувані, через те і прибрані були тоді, але й, маючи в своєму парку тільки старі спринтера, методично забирають частину доходу у добросовісних перевізників, які вивели на вулиці нові автобуси "Рута "і" Еталон ", які возять людей з комфортом за графіками, - розповідає він.
У числі іншого, через, найімовірніше, підконтрольну громадську організацію, на догоду фірмам Загіда Краснова - Автострада і автотрансфер, які не мають своєї бази, і залучають для роботи тільки приватний переобладнаний транспорт, були скасовані результати конкурсу на міські маршрути, який з такою працею провели близько місяця тому. До нього не були допущені найодіозніші і гірші перевізники, такі як Північтранс, Автострада, Автотрансфер, - повідомив Тонконогий.

Також, за його словами, на конкурсі були розіграні маршрути в пакеті "Єдиного квитка". Ця система опрацьовується вже 1,5 року, і врешті-решт була запущена після конкурсу. І тут якась абсолютно "ліва" організація через ухвали суду зупиняє результати конкурсу.

Слава Богу, що договір у перевізника із замовником перевезень вже був підписаний. Тому що в Ухвалами суду не сказано про призупинення дії вже підписаних договорів, а винесений тільки тимчасову заборону на підписання нових. Відповідно, заяви директора департаменту транспорту Павла Гезя про незаконність маршрутів в пакеті "Єдиного квитка" під собою підстав не мають жодних. Ми будемо сподіватися, що Борис Філатов скасує незаконні розпорядження своєї попередниці, і справедливість восторжествує. Інакше в Дніпропетровську може вималюватися локальне транспортний самодержавство, де кожен їздить, як він хоче, - резюмував глава профспілки.
Читайте також: Перевізники з РФ відтепер платитимуть за користування дорогами Литви