Суспільство
3 грудня 2015
Кабмін планує продати ДП "Укрспирт"
Державне підприємство стало прибутковим.
news-image

Триває конкурс на посаду директора державного підприємства "Укрспирт". Але компанію невдовзі можуть приватизувати, що надасть держбюджету до 5 мільярдів гривень. Про приватизацію "Укрспирту" та конкурс на обрання директора підприємства розповів у студії Телеканалу новин "24" в.о. директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк, повідомляє «Є!».

"Цього року ми сплатили 330 мільйонів гривень податків до державної казни. Ми вийшли на 67-68 місце у рейтингу найбільших платників податків. ДП "Укрспирт" почало заробляти гроші", - повідомив Іванюк.

Директор підприємства зазначає, що за останні роки "Укрспирт" перетворився на вельми прибуткову компанію. Наприклад, за останній квартал зароблено 100 мільйонів гривень - це більша сума, ніж за весь час існування "Укрспирту".

Іванюк наголосив, що підприємство слід продавати, це тільки поліпшить його матеріальне становище та розвиток. Кабмін цю ініціативу в.о. чільника підтримує.

"В Україні спирт є питним, це фактично 100 % виробництва. У Європі питний спирт займає 10 % всього об’єму. Питний спирт буде цікавий виробникам горілчаної продукції", - розповів про перспективи Іванюк.