Україна
3 грудня 2015
Заради світла в Криму Росія готова йти на поступки
Керівництво країни вимагає від України гарантій.
news-image

Поміж іншого, на тристоронній зустрічі між ЄС, Росією та Україною були оговорені умови постачання електроенергії до окупованого Криму. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє "Апостроф", передає «Є!».

РФ вимагала від української сторони гарантій, підтвердження стабільного постачання електроенергії до півострову. Натомість російські представники пообіцяли відмовитись від продуктового ембарго, яким вони погрожують Україні в 2016 році.

Як повідомляється, 1 грудня між Євросоюзом та Україною відбулися перемовини щодо запровадження зони вільної торгівлі. Росія ж вимагала гарантій, що енергопостачання до Криму буде відновлено й залишиться стабільним.

За інформацією, також російські представники прагнуть досягти визнання Києвом та Брюсселем усіх торгових обмежень з боку РФ. В Україні ж Росія хоче отримати відкритий простір для інвестицій.

Українські представники такі російські ультиматуми визнали необґрунтованими й такими, що не стосуються майбутнього вільного торгового простору з країнами ЄС.