Суспільство
3 грудня 2015
У Черкасах працюють "актори погорілого театру"
Місцевий музично-драматичний театр стоїть у руїнах після пожежі.
news-image

Влітку поточного року у Черкаському музично-драматичному театрі сталася пожежа. На відновлення будівлі коштів, як ведеться, поки не назбирали, але завзяті актори продовжують проводити репетиції у "погорілому театрі", повідомляє «Є!».

Городяни стверджують, що ентузіазму акторів можна лише позаздрити. У будівлі без даху й з обвугленими стінами майстри створюють перлини справжнього мистецтва.

"Сморід такий, що просто неможливо дихати. Ми репетируємо в єдиному приміщені, де це можна робити, але там холодно і воно не пристосовано для цього", - розповідає актор театру Олександр Гуменний.

Талановиті актори грають та співають під снігом та дощем, а у міській владі на цю проблему лише розводять руками. Місто не має змоги віднайти 16 мільйонів гривень на капітальний ремонт та повне відновлення будівлі театру.

Заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль зазначає, що Міністр культури В'ячеслав Кириленко винен у тому, що кошти вчасно не надійшли з Києва до Черкас. Тому він вимушений був звернутися до прем'єра, який наказав виділити гроші на ремонт для театралів.

Однак ремонт у будівлі Черкаського театру поки не розпочато, а атмосферні опади тим часом руйнують й без того згоріле приміщення. Актори налаштовані рішуче, але не виключають, що зимові температури перетворять "погорілий театр" на руїни.