Події
4 грудня 2015
Лавров: Ми розглядаємо турецький народ як нашого друга
Глава МЗС Росії Сергій Лавров зустрівся в Белграді зі своїм колегою з Туреччини, проте так і не почув очікуваних вибачень за інцидент зі збитим російським Су-24.
news-image

Міністри закордонних справ країн ОБСЄ готуються підписати сьогодні, 4 грудня, в Белграді декларацію про спільну протидію загальносвітової загрозі. Там же, в сербській столиці, відбулася зустріч Лаврова з колегою з Туреччини, це перший політичний контакт на вищому рівні після атаки на наш бомбардувальник в Сирії, повідомляє «Є!» з посиланням на кореспондента російського "Першого канала".

Лавров зізнався, що нічого нового від свого колеги він так і не почув. Тільки повторення вже озвучених позицій. Турецький міністр лише приніс офіційні співчуття у зв'язку із загибеллю російського пілота. Але ніяких вибачень так і не прозвучало.

Ми розглядаємо турецький народ як нашого друга. І ми не змішуємо турецький народ і тих, хто віддав цей злочинний наказ. Про те, як вплине це акція турецького керівництва на наші відносини, ми вже оголосили. Є Рішення Президента, яке у виконання його указу уряд прийняв. Так що все це відомо. Ми хочемо всіляко уникати будь-яких кроків, які завдадуть шкоди відносинам між людьми, - сказав Лавров.


Нагадаємо, вчора 3 грудня в своєму щорічному посланні до Федеральних Зборів Володимир Путін попередив, що Туреччина зазнає великих збитків від розриву економічних відносин і російських санкцій.

Читайте також: Путін розповів про Аллаха, який покарав турецьку владу божевіллям