Політика
4 грудня 2015
Коломойський розповів про Кернеса: "У ньому щось є"
Ігор Коломойський також розповів про різницю між Геннадієм Кернесом і Михайлом Добкіним.
news-image

Власник групи "Приват" Ігор Коломойський в інтерв'ю "Лівому берегу" розповів про свої взаємини з харківським міським головою Геннадієм Кернесом, передає «Є!».

Ми з ним багато спілкувалися, у тому числі, і по телефону. Він приїжджав до мене в Женеву, коли були тяжкі часи ... У суботу (22 лютого 2014 року). Повинен був відбутися з'їзд у Харкові, за прикладом Сєвєродонецька. Збиралися оголосити якісь задатки нової України, але нічого не вийшло. А 23-го ввечері він був у мене. У нас відбулася довга розмова... Поговорили з ним, констатували, що відбувається зміна епох. І той, хто залишиться з улюбленим містом - Харковом, той завжди буде в плюсі. А той, хто буде чіплятися за стару, померлу вже, владу, яка всіх підставила і довела до такого стану небажанням піти вчасно або хоча б піти на поступки, буде в мінусі ", - розповів Коломойський про спілкування з Кернесом за часів "перемоги Євромайдана".
Він (Кернес - прим.ред.) це зрозумів, а Добкін (нардеп, тоді - губернатор Харківської області Михайло Добкін - прим.ред.)? Не зрозумів. Тому Добкін опинився в" Опозиційному блоці ", а Кернес у "Відродженні". Ну, який у Кернеса був вибір? Або "Відродження", або "Опозиційний блок". Але, він вже нутром не сприймав "Оппоблок". А з "Відродженням" збігалися інтереси. Кернес таки досить зрозуміла, прозора, мовець, мисляча і робляча багато хороших речей, людина, - додав він.

За словами Коломойського, він дуже багато бував у Харкові, починаючи ще з другої половини 80-х років - на початку 90-х.

У мене багато друзів з Харкова, знайомих. Ярославський - мій товариш - теж з Харкова. Я до чого веду: там не "вата" живе. Там живуть інтелігентні, культурні, хороші люди. І ці люди вибирають Кернеса, значить, в Кернесі щось є, - заявив він.
Читайте також: Коломойський пояснив, чому "Шустер LIVE" зняли з ефіру