Світ
4 грудня 2015
Влада РФ почала готувати росіян до заборони поїздок у Таїланд
Російська ФСБ попередила владу Таїланду і самих росіян, які планують відпочинок у цій країні, що туди вже прибули близько десятка ісламістів "Ісламської держави" з Сирії для організації та проведення терористичних актів, у тому числі і проти російських туристів.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на Reuters, ФСБ зазначає, що ісламські бойовики нібито прибули до Таїланду ще в жовтні для атаки "російських інтересів" у цій країні.

За даними спецслужб РФ, терористи в'їхали до Таїланду між 15 і 31 жовтня. Четверо з них попрямували в популярну у росіян Паттайю, ще двоє - на острів Пхукет на півдні Таїланду, двоє - у столицю країни Бангкок.

У МВС Таїланду вже прокоментували цю інформацію, заявивши, що всього в жовтні 2015 в Таїланд в'їхав 231 громадянин Сирії. Відомо, що 21 чоловік з цієї країни знаходиться у Таїланді, проте поліція держави не знайшла ніяких доказів їх причетності до "ІД".

У місцевих виданнях Таїланду вже з'явилася інформація, що терористичним атакам можуть піддатися жителі інших країн, що беруть участь в операціях в Сирії, - США, Франції, Великобританії, Німеччини, Бельгії, Швеції та Австралії.

Як відомо, у самому Таїланді діє ряд угруповань, які б'ються за створення ісламської держави на території південних провінцій країни.

Читайте також: Росія для звинувачення Туреччини використовувала знімки курдських бензовозів