Події
4 грудня 2015
Росія хоче контролювати діяльність ОБСЄ
Найбільше РФ цікавить контроль над спостереженнями ОБСЄ на виборах та пов'язані зі свободою ЗМІ.
news-image

Міністр закордонних справ Російської федерації Сергій Лавров вважає, що держави-члени ОБСЄ, включно з Росією, повинні спрямовувати діяльність Бюро з демократичних інституцій та прав людини (БДПЛ) ОБСЄ, яке найбільш відоме своїми місіями зі спостереження за виборами, а також представника ОБСЕ з питань свободи ЗМІ, передає «Є!».

Про це він заявив в п’ятницю на спільній прес-конференції с прем’єром Сербії, повідомляє з Белграду кореспондент "Європейської правди".

  Зараз немає мандатів, затверджених на міжурядовому рівні, ні в БДІПЛ, ну у представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ. І деякі наші західні партнери категорично відмовляють погоджувати принципи діяльності цих інститутів, які, здавалося б, повинна представляти інтереси всіх членів ОБСЄ, - заявив він.

Як відомо, більшість членів ОБСЄ вважають, що дві названих інституції за своєю природою мають бути незалежними від урядів, оскільки в їх функції часто входить критика урядових дій.

Лавров, водночас, вважає, що незалежність цих інституційї зберігається виключно через те, що "так ними легше маніпулювати"

(Діючий представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович) реагує на абсолютно невинні речі, на те, коли висловлюється думка представниками країни, але закриває очі на кричущі порушення прав журналістів, - додав він, навівши приклад "переслідування російських ЗМІ в Україні".
Читайте також: Лавров: Ми розглядаємо турецький народ як нашого друга