Події
4 грудня 2015
У Росії засудили капітана ЗС за шпигунство на користь України
Капітана першого рангу Владислава Нікольського засуджено до 8 років колонії суворого режиму.
news-image

Як повідомляє «Є!», російські слідчі довели, що військовослужбовець передав українській стороні технічну документацію та каталог найменувань стандартів військових кораблів СРСР.

То ж міський суд Петербурга засудив чоловіка до 8 років позбавлення волі за шпигунства на користь України та контрабанду.

Нікольський передав українській стороні технічну документацію на десантний корабель на повітряній подушці "Зубр", розроблений в кінці 70-х років в ленінградському конструкторському бюро "Алмаз", а також засекречений каталог найменувань стандартів військових кораблів СРСР, - зазначили прокурори. - Нікольський вироком задоволений, оскаржувати не буде".

Як відомо, карна справа через цей інцидент була порушена у 2012 році. Тоді правоохоронці підозрювали Владислава Нікольського, представника Феодосійського виробничого об'єднання "Море" Василя Чорного та екс-співробітника ВАТ "51-й Центральний конструкторсько-технологічний інститут судноремонту" В'ячеслава Родіонова.

У 2014 році Родіонов був визнаний судом винним, засуджений на шість років позбавлення волі умовно. Чорний помер в ході слідства. У кінці 2014 року міськсуд Петербурга приступив до розгляду справи Нікольського, якому, крім контрабанди матеріалів, ставиться звинувачення за статтею "державна зрада".

Читайте також: Росія хоче контролювати діяльність ОБСЄ