Події
7 грудня 2015
У "Правому секторі" заявляють, що не допустили увімкнення ЛЕП на Крим
Активісти Руху "Правий сектор" заявляють, що припинили спробу підключення лінії електропередач, постачає електроенергією анексувати Крим.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на офіційний сайт "Правого сектору".

Оперативні групи" Правого сектора "на чолі із заступником начальника ПС на військово-політичній операції" Блокада Криму "другом Хаммером припинили спробу працівників" Укренерго "відновити подачу світла в окупований Крим по лінії електропередач" Каховська - Титан ", - йдеться в повідомленні руху.

За даними активістів, працівники "Укренерго" приїхали до відновлених опорам і намагалися підготувати лінію до пуску струму. Однак їм вдалося тільки встановити запобіжники.

Зараз активісти військово-політичної операції" Блокада Криму "контролюють ситуацію Вони будуть тримати охорону ЛЕП до 10:00 ранку, - повідомив керівник активістів "Правого сектора", що беруть участь у блокаді півострова, Хорват.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території Криму. Потім вийшли з ладу ще дві лінії.

Опівночі 22 листопада Крим був повністю знеструмлений.

Через кілька годин електропостачання вдалося частково відновити. На півострові введений режим надзвичайної ситуації.

Енергосистема Криму зараз працює в автономному режимі. Для економії електроенергії застосовуються віялові відключення споживачів.

У неділю лідери кримських татар заявили, що постачання української електрики в Крим можуть бути відновлені.

Читайте також: Кримські татари незадоволені поступками лідерів блокади