Суспільство
7 грудня 2015
На Чубарова і Джемілєва тисне міжнародне співтовариство через блокаду Криму - Іслямов
На лідерів Меджлісу почало тиснути міжнародне співтовариство у зв'язку з блокадою Криму, щоб припинити блокування півострова.
news-image

Про це телеканалу "112 Україна" розповів голова штабу "Громадянської блокади Криму" Ленур Іслямов, передає «Є!».

Я вчора приїхав до Києва, сам переговорив з лідером Меджлісу, у нас був рада. Зараз я їду назад і буду пояснювати людям на місці. Через те, що в Криму назріває гуманітарна катастрофа, то на Джемілєва і Чубарова чиниться дуже сильний тиск не з боку України, а з боку міжнародного співтовариства, це Франція та інші. Вони до кінця нас не розуміють, - повідомив він.

При цьому Іслямов задоволений, що уряд почав звертати увагу на блокаду і має намір у законодавчій площині закріпити вимоги кримських татар.

Ми задоволені, що український політикум прислухався до наших вимог і прагнень, і що в законодавчій площині будуть прийматися рішення в плані, щоб заборонити рух вантажних фур на територію, окуповану ворогом, - пояснив він, додавши, що при прийнятті відповідних законодавчих норм полегшиться завдання учасників блокади.
Також мені б хотілося, щоб у ВР у законодавчій площині був прийнятий закон про заборону енергопостачань на окуповану територію, - додав Іслямов.

Нагадаємо, з 22 листопада постачання електроенергії з України в Крим повністю припинені через підрив ЛЕП, провідних на півострів. У Криму введений режим НС. 20 вересня стартувала акція по блокаді поставок товарів на півострів.

Відзначимо, що на 9 грудня заплановане засідання Кабінету міністрів, на якому уряд розгляне постанову, якою має намір заборонити товарообіг з окупованими територіями.

Читайте також: Чубаров повідомив, що енергопостачання до Криму частково відновлять