Політика
7 грудня 2015
"Ми говорили про військово-технічну співпрацю", - Порошенко про зустріч з Байденом
Глава держави повідомив, що летальної зброї Україні очікувати не варто.
news-image

7 грудня у ході візиту віце -президента США Джозефа Байдена до України відбулася зустріч між представником американського уряду та Президентом України Петром Порошенко. У ході розмови йшлося зокрема про військово-технічну співпрацю, повідомляє Телеканал новин "24", передає «Є!».

"Ми говорили про військово-технічну співпрацю, в контексті підписаного президентом Бараком Обамою оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки, у якому передбачено виділення для України 300 мільйонів доларів військової допомоги", - наголосив глава держави.

Повідомляється, що лідери країн спілкувались близько трьох годин. По закінченню Президент повідомив журналістам, що летальної зброї Україні від США очікувати не варто. Хоча раніше передбачалося, що нібито 50 мільйонів доларів, з виділених США 300 мільйонів на оборону, будуть направлені саме на забезпечення України летальною зброєю. Причина відмови - недостатня підготовка української армії.

Порошенко зазначив, що віце-президент США без перебільшення є другом України. Тому подальша підготовка військових проходитиме під пильним контролем американських партнерів. Байден зазначив, що США готові підтримувати Україну.

"Ми впевнені, що найкращий спосіб припинити конфлікт на Донбасі - це дипломатичні методи, викладені в Мінських угодах", - зазначив Байден.

Нагадаємо, що віце-президент США Джозеф Байден в ході зустрічі з народними депутатами, молодими урядовцями та громадськими активістам заявив, що для ефективних реформ в Україні слід змінити Генпрокурора.