Політика
8 грудня 2015
Байден зацитував з парламентської трибуни Тараса Шевченка
Віце-президент США звернувся до депутатів ВР із закликом виправдати очікування громадян після Революції Гідності.
news-image

Віце-президент Сполучених Штатів Америки звернувся до Верховної Ради із закликом виправдати очікування громадян після Революції Гідності. Про це Джозеф Байден заявив сьогодні з трибуни українського парламенту, передає «Є!» із посиланням на 5 канал.

Згадуючи трагічні події на Майдані, він наголосив на тому, що нинішня українська влада повинна виправдати очікування борців за європейські цінності.

Перед вами стоїть історична можливість, щоб вас запам'ятали, щоб ви залишилися в історії як Рада, яка поставила нові стовпи свободи, яких так хотіли і чекали українські люди, - закликав віце-президент США.

Під час свого виступу в Верховній Раді Україні Джо Байден пообіцяв підтримку українській державі. Утім він наголосив, що підтримка міжнародної спільноти залежить від власних зусиль України, яка має продовжувати йти "шляхом прогресу".

Ви повинні самі керувати своєю долею. Ви повинні самі вибороти собі місце на землі, щоби створити свою ідентичність, щоб ви були своїм гордим народом. І великий поет Тарас Шевченко писав, писав і писав багато про те, щоб закликати українців виступити за свою долю. І я зараз його цитую: "І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій, не забудьте пом’янути незлим тихим словом…" Можливо колись, може, незлим тихим словом ви про мене згадаєте. Я буду завжди говорити про Україну, - сказав Байден з трибуни ВР.
Читайте також: Ляшко запропонував обрати Байдена президентом України (відео)